Hvad du kan forvente af denne vin
Vinificering og aldring
Druerne til denne vin groer i Marchigue, et område i Chile med lav nedbør, men med en stor maritim indflydelse, der er mærkbar ved solnedgang med vinde fra Stillehavet, som frisker vinmarkerne op. Resultatet er friskere vine og med et fantastisk aromatisk og frugtigt udtryk, der opfattes i næse og mund.
Druesort: Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Carménère, Syrah, Petit Verdot and Malbec.
Beskæringsmetod:
Høst: Håndplukket , tidligt om morgnen.
Fermentering: Temperaturen på mosten blev sænket til 10°C (50°F) for at udføre forgæringsmaceration i en periode på 3 til 5 dage. Der blev udført en 4-dages forgæringsmaceration. Alkoholisk gæring startede med langsomt at øge tankens temperatur til 16 °C (60 °F) og ved at pode co-kultiverede udvalgte gær med mælkesyrebakterier. Denne proces varede i gennemsnit 12 dage ved en maksimal temperatur på 25°C (77°F). Efterfølgende blev der foretaget en 3-dages eftergæring.
Lagring: Vinen er lagret på nye, ekstra fine, franske egetræsfade i 25 til 27 måneder.
Viña Marchigue blev etableret i 1994 i byen af samme navn beliggende i kystområdet i Colchagua-dalen i Chile. Deres geografiske beliggenhed gør at de kan levere friskere vine og med et fantastisk aromatisk og frugtigt udtryk, der opfattes i næse og mund.